Antidepressive legemidler eller trening?

Som nevnt i et tidligere blogginnlegg, så er det forskjell på forbigående sørgeprosesser og depresjon(negativ tenkning, selvmordstanker, lav selvtillit osv). Har slitt mer eller mindre siden jeg var 13 år, og det sies at hjernen er ferdigutviklet rundt 25 årsalderen, betyr det at tankegangen per dags dato skal vare livet ut? Så, for ca. 2 uker siden bestilte jeg legetime. Skulle forhøre om antidepressive legemidler. Har aldri brukt det før, så vet lite om blant annet bivirkninger. Var fast bestemt på at nå er det nok, eneste løsning er medikamenter, kanskje alt blir bedre hvis man får «litt hjelp». Men hvorfor ikke oppsøke psykolog? Mange finner hjelp i det å snakke, men snakking er ikke for alle. Vet nøyaktig hva som er «galt» (hvis det kan skrives slik), ingen trenger å fortelle meg det. Har lest litt om at mobbeofre kan slite lenge med ettervirkninger, som Posttraumatisk Stresslidelse (PTSD). «Har du ikke kommet over mobbingen ennå?» Noen har stilt meg det spørsmålet. Jobber med saken. Det tar tid. Bli mobbet selv i 7 år, så kan du føle på kroppen hvordan det er å leve med det i voksen alder og prøve å komme deg ut av det. Det hjalp ikke akkurat på min «recovery» å se min egen bror ligge for døden, hvis jeg kan skrive det slik. Traumatisk nok det også! #Fuckcancer

«Cluet» er å finne og bruke hjelpemidler som man kan leve med.

Trening er en stor del av livet, og i den forbindelse kom jeg til å tenke på hvordan antidepressive legemidler kan påvirke dagsformen mtp bivirkninger? Hvis bivirkningene påvirker negativt evnen til å jobbe og trene, så er slaget allerede tapt. Trening har nærmest fungert som terapi, men det føles ikke alltid som det er nok. Trenger noe mer for å føle seg enda bedre. Men hva om medikamenter ikke er nok i lengden det heller, hva om behovet for å føle seg bedre blir større igjen? Hva løsningen da? Øke dosen med medikamenter, som igjen kan det føre til økt risiko for misbruk/avhengighet?

Så har tatt et valg. Legetimen ble avbestilt dagen før. Antidepressive legemidler kan være et alternativ, men ikke nå. Skal bruke trening aktivt for å forbedre min psykiske helse.

Det er også en grunn til at jeg har satt et spesifikt mål med min fremtidige trening(er ikke helt klar for å fortelle hva det er ennå). Rett og slett teste min psykiske og fysiske styrke. Kan man til en viss grad «behandle» seg selv?

Hvis det er noen som har erfaringer med antidepressive legemidler, psykisk helse og trening, så er det bare å ta kontakt på mail eller PM på facebook:)

En kommentar om “Antidepressive legemidler eller trening?

  1. Lite jeg angrer like mye på som min periode med antidepressiva, det er en bratt bakke opp igjen derifra. Å behandle seg selv er absolutt mulig, men ikke lett. Hvis du er i tenkeboksen rundt medisin, sjekk denne TED-talken. Lykke til!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s