Psykens effekt

Nå har det gått 3 timer siden siste måltid. Hva skal neste måltid bestå av? Er egentlig ikke så sulten, men skal spise hver 3.time. Hva skjer hvis jeg ikke spiser til planlagt tid? En skal spise når en faktisk er sulten, ikke fordi det er en «tvangstanke».

Stress er ubehagelig. Hva kan gjøres for å bli kvitt den ubehagelige følelsen? Spise! Det er «løsningen» (!), men er det en gunstig løsning på sikt? Innser fort at jeg ikke har ernært kroppen riktig, men latt følelsene styre mitt forhold til mat.

Matlysten er ikke helt på topp. Kan egentlig bare ta en kaffe med melk. Får energi av det. Skal løpe over en time, men det holder med den kaffen. Skal holde vekten nede. Føles godt å ha kontroll over matinntaket og treningen.

Kroppen føles sliten, men skal trene for det. Skal ikke droppe treningen «bare» fordi jeg er sliten, kanskje kroppen kvikner til når den er i aktivitet. For en stund går det greit, men etterhvert så føles kroppen tyngre og tyngre, og merker at treningen går utover min mentale helse. Blir fort irritert og trekker meg unna folk. Treningen og matrestriksjonene påvirker også utseendet. Ribbeina synes mer og ansiktet er mye mer markert, og det er egentlig ganske fint å være tynn. Men vet innerst inne at kroppen ikke er frisk – menstruasjonen er fraværende. 

Psykens effekt på kroppen har vært destruktiv på mange måter. Kroppen har ikke blitt behandlet så bra opp gjennom årene, men likevel fungerer den og tilvenner seg nye øvelser/belastninger fort. #påtideåtavarepåkroppen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s