Serotonin og depresjon

Det er forskjell på forbigående sørgeprosesser og depresjon. Er det virkelig slik at depresjon kan være utløst av kjemiske endringer i hjernen(kjemisk ubalanse), som endrer måten man tenker på? Hjernen blir på en måte forstyrret? 

Serotonin er en signalsubstans som virker inn på de områdene hvor sinnstemingen og følelsene styres, men serotonin er også involvert i uro, irritabilitet og evnen til å tenke. Så, lave nivåer av serotonin gir blant annet økt uro og irritabilitet, økt risiko for depresjon? De vanligste antidepressive legemidlene «retter opp» den kjemiske ubalansen. Andre substanser som er viktig for den psykiske helsen er noradrenalin og dopamin, og er disse i ubalanse er symptomene nedsatt energi og tiltaksløshet.
Hvis man opplever flere traumatiske hendelser i livet, hvordan påvirker det hjernen på sikt? Kan det blant annet føre til serotonin mangel, som igjen endrer måten man tenker på?
Det skal nevnes at jeg hadde litt om serotonin i studietiden(det er noen år siden), og prøver å friske opp litt. Siden jeg ikke er den «skarpeste kniven i skuffen»(!), så beklager jeg eventuelle feil i blogginnlegget. Det er flott med tilbakemelding:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s