«Hvor får du selvbeherskelsen fra?»

«Hvor får du selvbeherskelsen fra?» Det spørsmålet fikk jeg fra en venninne. Hun siktet vel til at jeg har en tendens til å si «nei, takk» til noe søtt etter maten, og det faktum at jeg har klart å holde vekten noenlunde stabil de siste årene(selv om vekten har variert med noen kilo).

Hmm, hvor kommer selvbeherskelsen fra? Vanskelig spørsmål. Måtte reflektere litt for å si det sånn..

Overvekt, tatt i betraktning personlige erfaringer, bringer ingen positive minner. Det er realiteten. Ser jeg på barnebilder av meg selv, blir jeg bare irritert. Tykk, tykk og atter tykk. Kan vel si at en del av selvbeherskelsen kommer fra frykten for å bli tykk – igjen. Vil nevne at en ikke er dømt til å være ulykkelig selv om man er tykk. Men å bli mobbet i mer eller mindre 7 år pga.overvekt, setter sine spor. Det er min erfaring med å være overvektig.  That’s life.

Hmm. Ikke mitt stolteste øyeblikk. Potetgull var «bestekompis».

chubby2

Må jo ha med skrytebilde som viser hvordan kroppen ser ut i dag. Ikke det at jeg ser så forbaska bra ut nå, men det er i hvert fall en liten forbedring..

15368718_10211309284467647_1785329432_o

Selvbeherskelsen kommer også fra interessen for trening og ernæring, to faktorer som reduserer frykten for å bli tykk. Trening hjelper meg på måter som ikke kan beskrives, ikke bare fysisk, men også psykisk. Trening er min terapi, og for å få gode resultater av treningen og ikke minst holde vekten nede, så er kunnskap om ernæring viktig.

Så, selvbeherskelsen kommer kanskje fra frykt? Eller er svaret helt på trynet?

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s