«Me before you»

«Me before you», også kjent som «Et helt halvt år» på norsk, er en bok som også har blitt filmatisert, og er skrevet av Jojo Moyes. Vil ikke skrive for mye om boken, da jeg ikke har erfaring med å skrive slike anmeldelser og vil ikke røpe for mye(til dere som ikke har lest boken). Men, det jeg kan skrive, er at boken handler om en jente, Lou, som får livet sitt forandret på grunn av en mann, Will, som er lam i nesten hele kroppen. Eller rettere sagt, det ingen av dem vet, er at de kommer til å forandre hverandres liv for alltid..

Boken og filmen anbefales på det sterkeste. Det er vanlig å lese boken først, deretter se filmen. Jeg har gjort omvendt. Først filmen, så boken. Er vanligvis ingen lesehest, men filmen gjorde såpass inntrykk, at jeg faktisk valgte å lese boken også. Filmen går på kino i disse dager.

Så langt, har jeg nesten vært på nippet til å grine, men har også måtte trekke på smilebåndet. Elsker kombinasjonen av sårbarheten, sinne, men også humoren, som skildres i boken. En fin blanding. Det er det jeg liker best, en kombinasjon. Bare tristhet blir fort tungt, mens bare humor fort kan bli litt overfladisk.

Etter å ha lest boken også, så er det definitivt hendelser og mennesker som har blitt utelatt i filmen. Det er jo selvfølgelig begrenset, hvor mange detaljer fra en bok på 439 sider, som kan puttes i en vanlig spillefilm. Derfor er det litt morsomt å ha lest boken og sett filmen, for å sammenligne hvilke som har fortalt historien med mest følelser og innlevelse.

Me_Before_You_(film)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s