Kroppsidealer

Fant tilfeldigvis et bilde på Instagram som viser «den perfekte kroppen» anno 1955. Kroppsidealet dengang, er noe annerledes enn kroppsidealet som er i dag. Det virker som om at i 1950-årene, var det et større fokus på en kvinnekropp med en høyere andel kroppsfett, mens i dag, 2016, så er fokuset på en kvinnekropp med mindre andel kroppsfett. Samfunnet sier mer eller mindre at lite kroppsfett(undervekt?) er attraktivt. Selvfølgelig, overvekt og fedme er generelt ikke forenlig med god helse, men det er heller ikke undervekt.

Mindre kroppsfett = mer attraktivt? Hva tenker du?

13351169_10209563304059228_170033374_o

Kroppsidealene har, ut ifra de bildene jeg har sett, endret seg gjennom tidene, og det er noen kroppsidealer som er mer realistiske og oppnåelige enn andre. For eksempel, Marilyn Monroe var en av de store sex symbolene på 1950 tallet og var nokså «curvy», men i mine øyne ikke overvektig. I dag derimot, hadde hun nok mest sannsynligvis blitt sett på som formfull, ja til og med overvektig, i hvert fall ut ifra samfunnets krav til hva som definerer en «perfekt kropp».

Kunne Marilyn Monroe vært et mer realistisk kroppsideal med sin naturlige kropp (uten operasjoner) og høyere andel kroppsfett, enn de slanke (snarere undervektige) modellene som er i dag?

Til venstre: Marilyn Monroe med en fyldigere kropp, noe som ble ansett som sexy i 1950. Til høyre: Viser en slankere kvinne, som ble ansett som sexy i 2014 (bildet kan like så godt representere 2016 også, da kroppsidealet ikke har endret seg så mye i løpet av 2 år). Ulike tider = Ulik definisjon på hva som er sexy.

2014120211157420769860_sbig

Samfunnets krav til hvordan en skal se ut, er vel egentlig bare drittsnakk. Jeg tenker, til og med damene i magasinene ser i virkeligheten ikke ut som damene i magasinene. Blant annet retusjering, makeup, diett og trening må til, før modellene er klare til å bli avbildet i magasiner.

Det som er så synd med samfunnets «drittsnakk», er at det har stor makt, men makten kan vi kvinner ta tilbake, hvis vi står imot kroppspresset. Det er en helvetes kamp, men den som gir seg er en dritt.

20161711454390_sbig

Vil på slutten påpeke nok en gang, at alle kvinnekropper er forskjellige og at det ikke finnes en «perfekt kropp».