Avslapning

Slappe av, avslapning, relaxation.. Utfordring: Ikke tenke så mye. Ikke tenke, ikke tenke, ikke tenke. For mye tenking er stress. Og stress er negativt? Joda, det er greit å bruke hjernen, men det er greit å kunne koble av også. Det å koble av er veldig vanskelig. Faktisk jævlig vanskelig. Hva kan gjøres? Meditasjon kanskje? Meget realistisk, jeg i lotusstilling (eller hvilken som helst annen stilling, for den saks skyld) helt av avslappet. Et forslag i heimen, er å henge opp en boksesekk i garasjen. Helt ærlig, det hadde passet meg ypperlig. Anger issues, anyone?

Det verste en kan gjøre er å undertrykke følelser og tanker, før eller siden så brister det og det ender sjeldent bra. Det er stress det. Litt det samme som når du har et problem, så må en først erkjenne at en faktisk har et problem, før en kan gjøre selve arbeidet med å løse problemet. Jeg må bare erkjenne de tankene og følelsene som eksisterer, men finne en måte å leve med de. Hva er poenget med å leve hvis jeg ikke kan nyte livet fra en tid til en annen? Bekymringer og stress kommer det alltid til være, livet er ikke bekymringsløst. Men bekymringene skal ikke overta livsgnisten eller hverdagen. Gi litt mer faen tror jeg er viktig. Ikke gi totalt faen (joda, totalt forfall), det blir litt voldsomt, men får du ikke vasket huset en dag eller trent, så er det ingen som dør av det (har ihverfall ikke hørt om noe tilfelle ennå).

Stress. Når jeg begynner å stresse med noe, ender det sjeldent bra. Hvorfor slikt hastverk frk Janson Teig? Du skal vel ikke dø i morgen? Forhåpentligvis ikke. Har vel tenkt til å vandre en stund til på denne jord.