Stille mennesker

Er du innadvendt? Kvier du deg for sosiale sammenhenger og noe av det verste er «small talk»? Liker du deg best i bakgrunn? Da er du ikke alene, vi «stille mennesker» er et flertall i den store vide verden. Ikke alle kan være utadvendte og festens midtpunkt.

Har aldri vært den som snakker mest i sosiale sammenhenger (bortsett fra når jeg har noe innabords, da blir jeg veldig pratsom). Ser sikkert dum ut der jeg sitter, for vi «stille mennesker» ser ikke alltid ut som om vi, ja observerer og følger med på hva som skjer. Der tar du veldig feil. Vi observerer mye mer enn det vi gir uttrykk for, det er bare det at vi sjeldent formidler muntlig hva vi tenker.

Den fryktede stillhet, de fleste kjenner igjen den. Den pinlige tausheten som kommer når du snakker med en annen person, kanskje en person som du ikke kjenner så godt. Du vet, når du møter en person du ikke snakker så mye med ellers, men for å være høflig spør du hvordan det går og bla,bla, og på et tidspunkt er det ikke noe mer å si. Helt dødt. Attpåtil så er det kanskje bare deg og vedkommende i rommet og ingen flere, pinlig stillhet, den fryktede stillhet.

Stille mennesker kan gi uttrykk for å være rolige og kanskje litt tafatte, men…

7a8e02f938b46ef53d486ef723d20eea

.Its-like-all-those-quiet-people