Lemonhead.

Solbleket hår hører sommeren til, og jeg har latt både solen og sitron bleke håret mitt. Har nevnt det tidligere at jeg vil ha min naturlige hårfarge, så det er uaktuelt med hårfarge tilsatt kjemikalier. For å få lysere hår uten kjemiske stoffer, så kan sitron være et skånsomt alternativ. Ikke undervurder sitronens egenskaper, denne sure tassen har en blekende effekt på både tenner og hår, og er utmerket til eksfoliering (peeling) av huden.

Til håret (ganske selvforklarende at en må skjære opp sitronen for å få ut saften): Sitronsaften påføres i håret med for eksempel en pensel. Som en form for «blekekur», så pakker jeg inn håret med sitronsaft i aluminiumsfolie og lar det sitte i ca. 15-20 minutter før jeg skyller ut. Noen ganger tar jeg sitronsaft direkte i håret mens jeg er ute i sola.

Det første bildet er tatt for en uke siden, det andre bildet ble tatt på mandagen som var. Ser at håret (bildet til høyre) er litt lysere.