Push up-bikini på en 9-åring

Skulle vel egentlig gå flere dager til før jeg blogget, men hva kan jeg si? Digger blogging, så kunne ikke la være. Ble litt rastløs, så da kan vi gå rett på sak.

Hva tenker du om at jenter ned i 8-9 årsalderen bruker bikini? Eller hva med jenter ned i 1 årsalderen?  Jepp, dette minimale badeantrekket finnes også for de aller minste. Ganske sykt. Synes du bikini er passende badeantrekk for småjenter, eller passer det bedre til tenåringsjenter? Småjenter blir brått «voksne» når de har på seg antrekk som egentlig er for voksne kvinner. Bikini er vel generelt ment til en voksen kvinnekropp. Muligens jeg har et konservativt syn på hva som er passende badeantrekk for de minste. Selvfølgelig finnes det søte badeantrekk som er ment til småbarn, det jo ikke slik at en skal pakke vekk ungen på stranda. Men for faen, push up- bikini på småjenter? Hadde jeg for eksempel sett min niese på 9 år med en slik bikini, så hadde jeg begynt å grine. Og det hadde ikke vært gledestårer for å si det sånn.

I et så utseendefokusert samfunn, så er det uheldig med slikt fokus på kropp i så ung alder. Det kan få konsekvenser på sikt, da spesielt unge jenter er ekstra utsatt for å utvikle spiseforstyrrelser. Og ikke minst, så er det feil at barn blir seksualisert på denne måten, det er jo sannheten.

Men samfunnet har faktisk kommet til det stadiet at push up- bikinier er tilgjengelig for småbarn. Ok?

http://www.minmote.no/#!/artikkel/22921059/push-up-bikini-for-smaabarn-sjokkerer-selges-i-norge