Opp i vekt, mindre kropp?

Kroppen min er virkelig i forandring om dagen. Resultat av mye trening? Vekten har ikke gått ned, heller økt, men samtidig føles kroppen «mindre». Klærne sitter bedre.

Vent litt, gått opp i vekt, men samtidig sitter klærne bedre?

Ett ord: Styrketrening.

Regelmessig styrketrening gir større muskelmasse, og kan i en vektreduksjonsfase enten medføre en stabil, eller til og med økt kroppsvekt. Til tross for økt kroppsvekt, så blir kroppen «mindre», eller mer definert. 1 kg muskler kan være like tungt som 1 kg fett, men det er fettet som tar størst plass (bildet under). Muskler har større tetthet, er mer kompakt enn fett, og dermed tar mindre plass. En muskuløs kropp kan ha en høy kroppsvekt uten å være overvektig (mye fettmasse).

Fett og muskler har lik vekt, men det er fettet som tar størst plass.

l560655519.

I forhold til å måle/veie kroppsvekt, så er jeg ikke så begeistret for badevekt, da den ikke tar hensyn til kroppssammensetningen. Den kan også skape unødvendig frustrasjon (been there), og målebånd er å foretrekke. Målebånd brukes til å måle livvidde og sier noe om bukfedme (fettet på magen). Midjemål over 88 cm for kvinner og 102 for menn, er forbundet med økt risiko for diabetes og hjerte – og karsykdommer (Verdens Helseorganisasjon, WHO).

Kostholdet mitt har ikke vært så bra den siste tiden. Blitt mye sjokolade, vært rett og slett litt sløv. Hadde forventet større vektøkning. Men ble litt positivt overrasket over hvor definert ryggen min er, til tross for utskeielser. Eller den er ikke kjempe definert, men det kunne vært verre.

Det «nye» er å ta bilde uten treningstopp, bra jeg ikke tok bilde foran:P Fra spøk til alvor, ble inspirert av en dame på Instagram, derav bildet.

12939382_10209073159365917_1312828555_n