Tallerkenmodellen

Tallerkenmodellen kan være et nyttig hjelpeverktøy for å beregne mengde og sette sammen et sunt måltid, og fungerer utmerket i forhold til middagsmåltider. Det beste måltidet for mange i løpet av dagen er definitivt middag, og det kan være utfordrende å forsyne seg bare en gang eller fordele de ulike næringsstoffene optimalt.

Kanskje tallerkenmodellen kan hjelpe?

Fordelingen ved «vanlig» tallerkenmodell (holde en stabil vekt) er:

1/3 Proteiner (Fisk, kjøtt og egg)

1/3 Karbohydrater (Fullkorn og poteter)

1/3 Antioksidanter (Grønnsaker og frukt)

 

Tallerkenmodellen.png

 

Tallerkenmodellen ved vektreduksjon:

Fordelingen er annerledes enn den «vanlige», da det er større andel grønnsaker. Grønnsaker fyller opp magen, øker metthetsfølelsen, men gir lite energi (kalorier). Slik kan energiinnholdet i et måltid reduseres uten at det gir økt sultfølelse.

tallerkenmodellen