Da er det gjennomført

Yey, endelig er foredraget gjennomført og jeg kan puste lettet ut. Jeg har drevet med dette foredraget i en måneds tid, så var litt lei nå på slutten merket jeg. Det var en PowerPoint-presentasjon, noe som er helt nytt for meg. Har bare gjort en slik presentasjon 1 gang tidligere, og det var på skolen for ca. 1 år siden. Dette har vært en utfordring på mange områder, og ikke minst det å snakke foran en forsamling. Det var vel mellom 15-20 personer, men det var nok for meg. Absolutt!  Hadde vel noen runder med meg selv, mentalt altså, at dette kom til å gå bra. Egentlig hadde jeg lyst til å tenke: «Dette kommer til å gå til helvete, nå trekker jeg meg», men det er kanskje ikke den beste «pep talken» i forhold til den situasjonen jeg var i. Du har den negative delen av hjernen som sier: «Dette klarer du ikke» og den positive delen som sier: «Dette klarer du!» Hvem vinner? Det var vel den negative delen som «styrte showet» en god stund, men klarte å lure hjernen min til å tro at det kom til å gå bra. Lettlurte jævel! Men det gikk bra.

Det er egentlig litt sykt hvor mye en kan grue seg til noe som bare varer i  noen minutter. Forbauser meg. Foredraget mitt varte i ca. 10 minutter. Føltes nesten som en evighet når jeg sto der oppe. Jeg følte at det gikk bra. Snakket rolig og behersket, var ikke så bundet til manus. Jeg var også ganske trygg på det jeg formidlet om, og det har mye å si i forhold til nervøsitet. Jo tryggere du er på det du snakker om, jo mindre nervøs er du. Fikk tilbakemelding fra en av deltakerne om at foredraget var passe langt og konkret. Tolke det positivt? Folk har en tendens til å «dette av» når foredrag har en viss lengde. Alle har vel vært borti foredrag som virker som varer i en evighet, aldri tar slutt!

Jeg glad og sliten. Brukte mye tid på å forberede meg, og er du sånn som meg som ikke liker å snakke i forsamlinger, så «koster» det mye energi å gjennomføre det.  Men nå har jeg gjennomført det for faen!

Hvis det er av interesse, så kan PowerPoint-presentasjonen leses..

Kick – Off 9.mars

 

Happy ❤

292e4fbd74a72e8797aefe330b397aa5