Skal det liksom være greit å ikke bruke hodet og nå?

 

Dette innlegget er rettet mot bloggere som er negative til å bruke formfulle, også kalt Plus-Size modeller i motemagasiner. Jeg ble også  inspirert til å skrive dette innlegget etter å ha lest blogginnlegget «Skal det liksom være greit å være feit og nå?» Jeg merker at jeg er meget frustrert allerede. Min mening etter å ha lest disse ytringene fra bloggere som er negative til formfulle modeller, er at «skal det liksom være greit å ikke bruke hodet og nå?» Vet de i det hele tatt hva de gjør når de skriver slike negative ytringer om kvinnekroppen? Jeg har sagt det før og sier det igjen: Alle kvinner, merk mine ord, alle kvinner er forskjellige, også når det kommer til kroppsfasonger. Fra naturens side er kvinnekroppen skapt med ulike proporsjoner og fasonger, det er naturlig. Samfunnet på sin side, har skapt et ideal, som sier at kvinnekroppen skal ha en bestemt fasong for å være attraktiv, har du ikke den kroppsfasongen, så er du ikke attraktiv. Samfunnets ideal er i mine øyne unaturlig. Men det er dessverre lett å føle seg unormal og mindre attraktiv, hvis en ikke passer den standarden som samfunnet har satt i forhold til vekt og utseende.

Det at visse bloggere retter en pekefinger mot en formfull modell og sier: «Fysj, fysj, ha deg vekk, du er et dårlig forbilde, du oppmuntrer til fedme», er med på å skape ytterligere press til å passe den standarden samfunnet har satt.  Passer du ikke standarden, er det lett å føle seg som en «outsider». Jeg synes alle kvinner skal aksepteres, enten en er tynn, formfull, atletisk, lav, høy osv. Jeg er for mangfold. Kvinner er vakre samme hvilke kroppsfasong de har. Det er uansett alltid noe positivt og negativt ved alle kroppsfasonger, ingen kroppsfasong er 100% perfekt. Eller vet du om noen, gi meg beskjed;P Det er ikke riktig at alle kvinner skal passe en standard. Og med tanke på helse, at en formfull modell oppmuntrer til å være lat og feit, så er ikke tynn synonymt med å være sunn. En kan være aktiv og ha noen kilo ekstra, og allikevel være sunnere enn en tynn person. Så en formfull modell er ikke nødvendigvis ensbetydende med usunn.

Det er lov å bruke hodet før en skriver om noe så ømfintlig som kropp og vekt.

 

perfekt

Kvinner med ulike kroppsfasonger^^

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.