Savn og underbevisstheten

 

Savn er en meget sterk følelse. Savn er egentlig vondt, ikke fysisk, men psykisk. Det er noen mennesker som jeg savner mye. Mennesker som ikke er blant oss lenger. Min bror som døde av kreft i 2003, er en av personene jeg savner aller mest. Du får bare tilgi at jeg skriver om han i perioder. Jeg må bare. Det hender, fælt å innrømme det, at i stressende perioder så tenker jeg kanskje ikke så mye på han. Men tro meg, det tar ikke lang tid før jeg er klar over det, og jeg får rett og slett dårlig samvittighet. Jeg savner han kanskje mer enn jeg er klar over selv? Kanskje jeg på en eller annen måte undertrykker det største savnet? Noe som får meg til å tenke på akkurat det, er at her om dagen så tror jeg underbevissheten min «spilte meg et puss».  Noe var det i hvert fall. Jeg snakket i telefonen, hadde mye å tenke på og skulle notere  datoen «23. februar». Jeg trodde jeg hadde notert den datoen, men da jeg så på arket sto det «23.oktober»! Hva skjedde? Bare sånn helt uten videre hadde jeg notert akkurat den datoen broren gikk bort på, når jeg egentlig skulle skrive opp en annen dato.  Jeg tenkte ikke på 23.oktober bevisst engang! Så det er tydeligvis at jeg savner han ekstremt mye, og at kanskje underbevissheten «jobber»  mer enn jeg er klar over selv.

Det er kanskje ikke helt utenkelig at en kan undertrykke det største savnet. Det å leve videre uten mennesker en er glad i, som ikke er blant oss lenger, er ganske brutalt på mange måter. Det jeg får trøste meg med, er at han ikke har smerter lenger. Den siste stunden han levde hadde han det ikke mye godt.

Kan vel ikke skrive annet enn at jeg lever med et stort savn<3

Tulling;P