Kropp i endring

Det er ganske fascinerende hvordan kroppsfasongen kan endres som resultat av kosthold og trening. Jeg jobber hele tiden med å holde vekten nede. Jeg er veldig glad i mat, kanskje i overkant, og det kan ødelegge når vekten skal holdes stabil etter vektnedgang. Bare for å legge ekstra press på meg selv, så tyr jeg til mat i stressende situasjoner. Det føles nesten som om jeg må undertrykke behovet for å spise, noe som gjør at jeg føler meg til tider utilfredsstilt. Høres noe rart ut, men det er sånn det føles.

Mat skal ikke brukes som trøst, men ernære kroppen. Mat skal nytes, men også tilføre kroppen alle næringsstoffer den trenger for å overleve og for bidra til en best mulig helse. Jeg har lyst til å trene målrettet styrketrening med ekstra belastning i form av vekter. Per i dag så trener jeg hovedsakelig styrketrening med egen kroppsvekt. Det fungerer utmerket. Blant øvelsene jeg trener er armhevinger og lav planke. Begge er fantastiske for triceps og kjernemuskulaturen. For bena og spesielt rumpa, så er det glutebridge med strikk som er favoritt.

Lav planke, tøffe saker.

Lav planke

En rumpefavoritt: Glutebridge med strikk.

640x286xgbstrikk_jpg_pagespeed_ic_OnCrFtfht8

 

Kropp i endring, bokstavelig talt.

Bilde 1: Høst 2014.

Bilde 2 og 3: Høst 2015.

Bilde 4 og 5: Februar 2016.

WP_20141001_008styrke2trent12636829_10208450523360406_104452775_ofombilder

En kan se tydelig endring på fettfordelingen i mageområdet, hvis en sammenligner høsten 2014 vs. februar 2016. Må innrømme at det er moro å se slike endringer, og det at jeg faktisk har klart å holde vekten og fettfordelingen noenlunde stabil over tid. Det som kan være den største utfordringen er å holde endringene vedlike.

Det en spiser er avgjørende for en gode helse og gode resultater, og jeg prioriterer alltid fersk frukt og grønt i kostholdet. Noe jeg prøver å redusere inntaket av er lettprodukter, er generelt skeptisk til kunstige søtningsmidler som aspartam. Da spiser jeg heller vanlige produkter som har høyere energiinnhold, men i litt mindre mengder.