Utfordring!

Det må jeg si, helse er veldig i vinden om dagen. Det forbløffer meg til stadighet at det ennå ikke er over, og har fokuset kommet for å bli? Ikke så rart kanskje, helsen har vi livet ut. Helse innebærer så mangt, både den psykiske og fysiske delen av individet, men også ernæring og fysisk aktivitet. Alt henger i sammen. Hvordan du spiser og hvor mye du beveger deg, påvirker hele deg, hele kroppen din. For å stille et spørsmål: Hvor ofte føler du deg dritt etter en treningsøkt? Jeg kan gjette relativt sjeldent, ikke sant? Ja, noen ganger så er det vanskelig å komme i gang, men etter selve økten føler du deg relativt «badass!» Bare etter en treningsøkt, så er det en merkbar endring i hvordan du føler deg, altså økt velvære. Jeg synes det er et flott tiltak at mange bedrifter fokuserer på de ansattes helse og velvære, og at det er mange som er villig til å prøve ut ulike prosjekter for å øke aktivitetsnivået og bevisstheten rundt matens effekt på helsen. Lurer du på hva helse egentlig er? Verdens helseorganisasjon (WHO) sier at

«Helse er en tilstand av fullkommen fysisk, psykisk og sosial velvære – ikke bare fravær av sykdom eller svakhet».

Så nå vet du det!

Andre fordeler med slike prosjekter som har fokus på helsen til de ansatte, er at det skaper et sosialt arbeidsmiljø. Alle skal delta på aktiviteter og andre tiltak for å bedre egen helse, men også helsen til en gruppe mennesker. En annen fordel med slike prosjekter er at det kan påvirke andre faktorer, som for eksempel sykefraværet. En bedre helse gjennom bevissthet rundt fysisk aktivitet og ernæring kan på sikt redusere sykefraværet.

Apropos prosjekt, i den forbindelse har jeg vært på samtale i dag. Den samtalen har forbindelse med en eventuell jobb! Artig^^ Prosjektet har navnet «Flere i bevegelse» som varer fra mars til juni, så det er bare snakk om en periode. Litt utfordrende. Det er også snakk om at jeg skal holde et Kick-Off foredrag i begynnelsen av mars for å gi litt informasjon om prosjektet. Prosjektet vil ha fokus på ernæring og for å få flere fysisk aktive. I forhold til min stilling som ernæringsrådgiver, så vil jeg kunne tilby blant annet enkeltkonsultasjonstimer. Så nå får jeg virkelig bruke den kunnskapen jeg har opparbeidet meg. Gleder meg til å høre mer. Skummelt? Jepp. Hva er det jeg har sagt ja til?;P