Når du målet ditt?

Har du et spesifikt mål i sikte? Et mål som du har drømt om lenge? De fleste har vel det. Vi har hatt en del om det på kurset jeg er på, hvordan nå målet en har satt. Mitt mål, som foreløpig er en drøm, virker så langt unna. Kommer jeg noen gang dit? Veien dit kan være like kronglete som livet. Fullt av opp – og nedturer. Det betyr ikke nødvendigvis at jeg må endre målet mitt, men heller planen for å nå målet. Jeg er litt på det stadiet. Har fortsatt samme mål, men veien dit må endres, gjøre noen justeringer. Men jeg gir meg ikke. Jeg skal dit, tro meg. Ikke for å skryte, men jeg tror kanskje jeg har potensiale til å oppnå noe stort. Vet ikke direkte hva ennå, men bare vent. Om jeg virker litt bråkjekk nå, så gir jeg egentlig litt faen. Det er lov å tro på seg selv.

I en CV så skal du skrive noen egenskaper som beskriver deg, for eksempel «målbevisst», «strukturert», «pålitelig» og lignende. Og de egenskapene skal jo virkelig beskrive deg, og ikke bare være ord som du bruker for at det ser bra ut på CV’en. En oppgave var at vi skulle finne et eksempel på en suksesshistorie, det vil si en situasjon som ble til suksess på grunn av de egenskapene som vi følte beskrev oss. Mitt eksempel var bacheloroppgaven. I mine øyne er det en suksesshistorie, kanskje ikke ved første øyekast, men utfallet kunne fort vært noe annet. Et ord som jeg følte beskrev meg i den situasjonen var strukturert og målbevisst. Det tok ganske mye av meg for å levere den inn for 2 gang.

Du har sikkert hatt en stor oppgave som skal leveres inn og du ikke helt vet hvor du skal starte? Been there. Egentlig litt forferdelig følelse. Et råd: «Skal du spise en elefant, ta en bit om gangen!» Henger kanskje ikke på greip, tenker du. Men det er noe i det, sitter du med en stor oppgave (elefanten) må du ta en ting om gangen, for eksempel starte med disposisjon (en bit). Disposisjonen gir en oversikt over oppgaven og gjør det lettere for deg å starte. Etter det så er det flere «biter av elefanten.» Jeg er så reflektert om dagen, så det nesten er litt skummelt;P

«Langt å gå»- En liten motivasjonsboost!

 

Spørsmålet burde heller være «hvordan når du målet ditt?» Målet burde være konstant, mens planen for å nå målet kan endres!

plan