Ondskap?

Ghost har noen av de vakreste sangtekstene noensinne. Det er ikke bare satan bullshit hele veien. Ghost har alt: Humor, sangtekster med dybde og sansen for det mørke. Imaginet deres er jo dritkult. Satan er ikke ment å være god, altså godhjertet. Trenger det å bety at en person som digger satanmusikk er ondskapen selv? Har sett en del intervjuer hvor Ghost har blitt spurt ganske mange ganger om de tror på djevelen. Ved flere anledninger har de bare sagt at det har ikke folk noe med. Offentligheten har ikke noe med hva de som privatpersoner tror på. Det er jo forsåvdt enig i. Hva de tror på om det er satan, julenissen eller for guds skyld tannfeen, er deres egen sak som privatperson og ingen andres. Selvsagt er jeg nysgjerrig selv. Det skulle jo bare mangle, de er jo så innmari anonyme så:P Imaginet er jo basert på satan, og det er jobben deres og den gjør de «satans» bra..  Haha

Er det ondskap å synge om satan? Hmm. Har det skadet folk så langt? Det finnes vel verre ting som kan defineres som ondskap. Dyreplageri, mobbing, sivile mennesker som blir drept i krig og så videre, bare for å nevne noe. Det er definitivt mye mer som kan defineres som ondskap. Som en av de Nameless Ghouls sa i et intervju (jepp, har sett på  noen intervjuer;P): «Ondskap er hvis en tar et maskingevær og skyter folk helt uten videre, det er ondskap. Å synge om satan er UNDERHOLDNING. Folk blir underholdet.» De har også blitt spurt om de har merket noen fiendtlige holdninger fra det kristne samfunnet, og det var minimalt. Litt småtendenser var det i Amerika, type Sørstatene. I Sørstatene skulle de egentlig ha folk som koret på noen av sangene, men på grunn av det satanistiske innholdet i sangtekstene, så måtte de rett og slett dra et annet sted. Så i Sørstatene er satan definitivt ikke velkommen.

Det kan hende noen oppriktig tror på satan, men det er vel ikke de som utgjør mest ondskap i denne verdenen uansett. Vil jeg nå tro da. Så nei, selv om en tror på satan, digger satanmusikk,  you name it, så trenger ikke det å være ensbetydende med ondskap. I hvert fall ikke sånn jeg definerte ondskap tidligere i innlegget.

Jeg digger Ghost av mange årsaker, og ikke bare av det satanistiske imaginet deres. Ble egentlig litt overrasket. Hadde ikke trodd jeg skulle like sånn type musikk, og ikke minst være en slik pike som likte det «mørke og forbudte.» That’s a surprise. For sure..