Netthets

Jeg har veldig lyst til å ta bloggen min et steg videre. Utvikle den. Jeg elsker å skrive om alt og ingenting. Merker faktisk at jeg blir litt rastløs hvis jeg ikke får skrevet. Jeg har tenkt på det, og kommet til den konklusjonen at hvis jeg vil utvikle bloggen min, så er det en fare for netthets. Risikoen kan øke betraktelig jo større bloggen blir, og en må tåle mye hvis en skal blogge. Virker det som.

De bloggerne som faktisk har slått gjennom og kan regnes som noen av Norges største i dag, har drevet med blogging i mange år. Et fellestrekk for alle de store norske bloggerne, er at det har tatt lang tid før de har slått gjennom. Det er ikke sikkert jeg har det som trengs for å bli en stor blogger, bare så det er sagt. Men tiden vil vise. Med en større blogg øker som sagt risikoen for netthets. Det har vel vært noen bloggere som har måtte slutte å blogge nettopp på grunn av grov hetsing. Vet dere hva? Folk kan være ganske så jævlige. Rett og slett motbydelige. Kanskje ikke sjokkerende. Folk kan sikkert være jævlige ansikt til ansikt også, men alene ved tastaturet «tar de kaka.» Hele fordømte kaka. Hva oppnår folk med å være, unnskyld språket, rasshøl på nettet? Det er egentlig utrolig feigt. For å si det på en annen måte: Hadde de personene som skrev alt det jævlige på nettet, turt å si det samme ansikt til ansikt ? Tror ikke det! Som sangen til Karpe Diem sier: «Det er lett å være rebell i kjellerleiligheten din!» Det er faen meg sant. Alene ved tastaturet er det lett å være «tøff» som faen, mens egentlig er en bare utrolig feig. Feig som faen!

netthets

Blant annet bloggeren Voe måtte gi seg en stund på grunn av netthets. Nå har ikke jeg lest så veldig mye av hennes blogg, men av det jeg har sett virker hun som en oppegående og snill, og ikke minst en pen jente. Ikke noe unormalt ved henne, eller noe annet som skulle tilsi at akkurat hun skulle bli hetset på nettet. Uansett utseende eller personlighet, en skal aldri utsettes for hetsing. Dessverre er realiteten ganske annerledes. Hetsing på nettet blir jo som mobbing egentlig. Det er jo trakassering, kanskje ikke fysisk, men psykisk. Så de som hetser er jo mobbere, og det mobbere stort sett gjør er å gå etter andre folks svakheter. Finner de ingen svakheter, så går mobbingen mest sannsynlig på misunnelse. La meg forklare: Misunnelse innebærer konkurranse, og i veldig mange tilfeller tror jeg at mobberne er usikre på seg selv, noe som gjør at de føler lett konkurranse fra andre personer. Dermed for å føle seg overlegne, bedre eller hva faen, så lar mobberne egen usikkerhet gå utover andre uskyldige mennesker i form av trakassering, for at en selv skal føle seg bedre. Ikke meningen å påstå at det er akkurat slik i alle tilfeller, men det er vel heller ikke så langt unna. Det var vel også en blogger (sikkert flere også), hvis jeg ikke tar helt feil, som fikk andre personer til å gjennomgå kommentarene, rett og slett fordi folk var så jævlige. Som jeg nevnte i sted, hva driver folk til å skrive så stygge kommentarer at fanden selv blir usikker? Misunnelse? Dårlig selvtillit? Det må være noe sånt.

Derfor, som et tidligere mobbeoffer selv, er jeg veldig oppmerksom på det med netthets. Det at jeg baserer bloggen min på å skrive så ærlig som mulig, gjør at jeg putter meg selv i en sårbar situasjon, men en kan heller ikke la andre påvirke en for mye. Vil noen slenge dritt, så sier det heller mer om vedkommende enn om meg. Liker jeg å tro da. Men når det er sagt, så er jeg åpen for saklig diskusjon og må nok regne med at ikke alle er enige med meg og mine synspunkter. Etter hvert som jeg blir en mer dreven blogger, så kan det hende at jeg tar opp ganske så store temaer. Er det noen kriterier som jeg følger, selv om jeg skriver så ærlig som mulig, er at jeg skal være saklig og ikke henge ut enkeltpersoner. Ellers så er det stort sett rett frem.

Sånn jeg har forstått det, er sangen»Lett å være rebell i kjellerleiligheten din», satt sammen av kommentarer hentet fra ulike nettsider/nettforumer om innvandrere. Rett og slett ytringer som vanlige folk har skrevet om innvandrere. Disse kommentarene er eksempler på hetsing i mine øyne. Ganske skremmende å se hva folk klarer å skrive alene ved tastaturet i kjellerleiligheten sin..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s