«Nå er tiden inne»

Et samboerskap har sine utfordringer, men det trenger ikke nødvendigvis å være ensbetydende med noe negativt. Utfordringene kan være så mangt, som blant annet det å innrette seg til en annen person. En skal jo tross alt leve og bo sammen med et annet menneske, og da nytter det ikke å sitte på rævva å være egoist. Jeg ble sammen med min eks-samboer like etter at jeg hadde fylt 19 år. Vi ble sammen høsten 2009, og flyttet sammen sommeren 2011. På den tiden var jeg sikker på at jeg hadde møtt den rette. Tiden gikk, og jeg skal innrømme at jeg kan by på noen utfordringer med tanke på personlighet. Blant annet mine asosiale tendenser og mitt behov for alenetid. Bare det å være alene var viktig for meg. Min eks-samboer var motsatt. Veldig sosial, og trengte ikke så mye tid for seg selv. Så vi var ganske så ulike. Like barn leker best, er det ikke noe som heter det? Tror kanskje det er noe sannhet i det ordtaket. Men samtidig kan ulikheter utfylle hverandre også? Tror jeg.. Uansett, så ble jeg faktisk litt overrasket over hvor tungt han tok bruddet, nettopp på grunn av hvordan jeg kan være. Rett og slett.

I løpet av samboerskapet begynte jeg å tvile på om jeg hadde gjort det riktige. En tvilende følelse, kanskje det var magefølelsen? Den følelsen hadde jeg en stund. Kanskje opp mot et halvt år før jeg gjorde noe. Må bare fortelle om en hendelse som på en måte bekreftet at det var noe dypere mening i den tvilende følelsen. Det var sommeren 2014, og jeg og min eks-samboer ferierte i Danmark sammen med min familie. På et tidspunkt så kranglet vi slik at han dro hjem. Jaggu, han dro faktisk hjem til Norge. Fra Danmark til Norge. Og ja, det var leit! Egentlig jævlig leit. Jeg ble jo sittende igjen i Danmark jeg, men samtidig var jeg lettet. Skjønner? Varseltrekanter! Det var nå jeg skjønte at jeg kanskje burde revurdere min livssituasjon. Utover høsten 2014 tilbrakte jeg mye tid hjemme. Jeg hadde tenkt på å avslutte samboerskapet, men han var så godt likt i familien min, og ikke minst en del av familien. Utrolig utfordrende!

Når en har vært i et langt samboerskap, så kjenner en igjen forskjellen på dårlig perioder som går over versus en konstant følelse som sier at «nå er tiden inne», og med det mener jeg å avslutte det du har nå, som ikke lenger gir den samme følelsen som tidligere. Så det å avslutte et langt samboerskap er ikke lett. Jeg flyttet hjem lillejuleaften 2014. Litt dårlig timing kan en si. Det var ikke planlagt at det skulle skje den dagen, meningen var å holde ut til etter jul. Det gikk ikke som planlagt som du sikkert skjønte.

Han var en utrolig flott kjæreste. Det var det ingenting å si på. Flott familie hadde han også. Fikk spesielt kontakt med moren hans, som også er også veldig interessert i ernæring. Det var min eks-samboer som oppmuntret meg til å begynne å studere ernæring. Han hjalp meg også i forhold til det sosiale. Så jeg har mye å takke han for.

Så lillejuleaften skjedde det. Jeg flyttet hjem. Mest lettet egentlig. Det var det jeg følte mest, en lettelse. Men jeg fikk også dårlig samvittighet. Han hadde det ikke noe godt. Det er aldri morsomt å se en du er glad i ha det vondt. Selv om jeg avsluttet samboerskapet, er jeg fortsatt glad i han, som venn. Det er jeg virkelig. Og det gjør meg lykkelig å se han gå videre med livet etter en tøff periode. Han har funnet seg en ny jente som også har en datter. Det gjør meg så glad, og ønsker han det beste i livet!

Om jeg angrer på min avgjørelse? Nei. Det var et riktig valg.

Jeg har også hatt kontakt med moren hans i ettertid. Flott dame!

Er du i en lignende situasjon, så tenk nøye gjennom hva du gjør.

Hva sier magefølelsen? Skal ikke kimse av den.

Som dere sikkert har lagt merke til, så har jeg en forkjærlighet for sitater;P

rainforever

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s