Kostveileder

Ja, da er jeg utdannet kostveileder. 3-årig utdanning er ferdig. Tenke seg til. Jeg? Bachelor i ernæringsfysiologi? Er det sant? Aner ikke hvor mange ganger jeg har sjekket karakteren i ettertid bare for å være på den sikre siden. Har jeg bestått? Jeg venter på vitnemålet mitt. Vitnemålet som sier at jeg har fullført bachelorgraden. Hvilke jobber kan jeg få nå? Det er egentlig så mangt. For å si det sånn: Der det er behov for faglig kompetanse innen ernæring. For eksempel treningssentre, barnehager, sykehjem, sykehus osv. Andre alternativer er å starte for seg selv, eller være i et tverrfaglig samarbeid med for eksempel sykepleiere. Bare de med klinisk mastergrad i ernæring kan jobbe på sykehus (hvis jeg ikke tar aldeles feil).

En kosteveiler skal gi kostråd for en optimal helse. Rett og slett sette sammen et kosthold som skal sikre klienten optimal ernæringsstaus. Ernæringsstatus innebærer blant annet riktig balanse mellom forbruk og inntak i forhold til høyde og vekt. Du lurer kanskje på hvorfor jeg ikke refererer meg selv som ernæringsfysiolog? Fordi det er en beskyttet tittel. Jepp, fikk vite det under studietiden. Tror du mange av mine medstudenter, inkludert meg selv, fikk hakeslepp? Ernæringsfysiolog er en beskyttet tittel, og er bare forbeholdt de som tok cand.mag. grad i ernæring, altså personer som ble utdannet før overgangen til dagens bachelor- og mastergradssystemer, hvis jeg har forstått der riktig. Egentlig veldig forvirrende hele opplegget. Så jeg kan si at jeg har en bachelor i ernæringsfysiologi og kalle meg kostrådgiver eller kostveileder, men ikke ernæringsfysiolog. Litt kjipt ja.

Nå som ting går fremover (begynner i hvert fall), håper jeg 2016 blir et bra år. Forhåpentligvis starter jeg året med jobb, og kanskje jeg flytter ut? Det hadde vært superdigg. Men først er det Christmas time. Høyt på ønskelisten er kjæreste! Litt kleint at jeg skriver det? Faen, var redd for det ja.

Tar et par dager med skrivepause. Har skrevet hyppig de siste dagene. Skjedd ting. Kanskje jeg har fått vitnemålet mitt til neste blogginnlegg? Og kanskje min tatovering er klar for å bli tatt bilde av? Den gror som pokker om dagen! Ghost ❤

ejnot

Fortsatt fin mandagskveld, hilsen meg og min trofaste kaffekopp.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s