«Hei hå, nå er det tid for å gå på trynet igjen»

«Hei hå, nå er det tid for å gå på trynet igjen.» Ikke lenge til jul nå. Det går fort! Hva er vel mer jul enn vinter og masse snø? Med vinter er det fare for is, med andre ord, «det er jævla vanskelig å gå stødig på beina – is». Is på veiene = jævlig glatt. Rundt denne årstiden har jeg nesten panikk for å gå. Skikkelig pysete. Dette året er vel intet unntak. De fleste har vel gått så jævlig på trynet, og det skal helst skje foran andre mennesker. Husker godt en gang selv. Hadde dårlig tid, løp som faen til bussen. Før jeg visste ordet lå jeg på bakken, landet rett på halebeinet. Stakkars halebeinet mitt. Husker det var en forbipasserende som lagde et ansiktsuttrykk som antydet at landingen min ikke så videre behagelig ut. Det var den heller ikke.

glatt

Siden jeg tusler daglig tur med Solfrid aka «langøre», så er det kjekt å ha noe på beina som minimerer faren for en blå og gul kropp, eventuelt en brukken kropp. Prøvde meg på rim, funket det? Senest i går peip jeg ned bakken. Var livredd for å tryne. Lættis.

Hva kan en gjøre for å forhindre brukne bein og eventuell hjernerystelse da? Brodder kan være noe. I fjor brukte jeg løpebrodder. Funket meget bra. Blant annet sportsbutikker har brodder til både gange og løping. Ellers et annet tips, for de som virkelig vil skille seg ut, er å gå som en pingvin. Jepp, en pingvin. Min foreleser hadde undersøkt dette, på nettet altså, og det å gå som en pingvin var visst et av de bedre alternativene hvis en ville redusere risikoen for å gå på trynet. På isen vel og merke.

Kanskje jeg skal teste det ut i praksis?;P Ha, synes jeg ser det!

Som jeg nevnte i sted er det snart jul. Jul er en koselig tid. Det blir første jul med «langøre.» Skal vel lage noe julebakst etter hvert også, og det kommer jeg til å skrive litt om. Smultringer, Sarah Bernhardt og franske makroner er noen herligheter som jeg skal lage (og spise) i løpet av førjulstiden. Drit i kaloriene, det er jul en gang i året. Eller?

Medisterkaker tilhører julen, og vi har allerede begynt så smått å forberede. Alt i grisen.

medisterkaker

Julefilmer vel ikke til å komme utenom. Har du noen favoritter? Det er noen klassikere som jeg må se hver jul, som «Elf» fra 2003 og selvfølgelig «hjemme alene»-filmene. Kommer vel heller ikke utenom «3 nøtter til Askepott.»

Her får dere en liten og veldig søt førjulsfeeling.

 

«Langøre» veldig klar for helg som dere ser. Det er nesten «hæla i taket og tenna i tapeten» tilstander.

God helg!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s