Energioverskudd = Positivt?

Her er noen bilder som illustrerer hva denne positive energibalansen (økt energiinntak) har gjort med kroppen min. Positivt eller? Selv om jeg har skeiet ut mer enn vanlig den siste perioden, betyr ikke det at jeg har latt meg forfalle helt – det skjer ikke. Det siste som skal skje, uansett hva, er at jeg blir tykk igjen. Nei, det skjer ikke. Jeg orker ikke den belastningen – verken fysisk eller psykisk. Strengt, men sant.

MusklerMuskler2

Spørsmålet er følgende: Hva trives jeg med? Liker jeg å være muskuløs eller ikke? Kropper er så ulike med tanke på proporsjoner. Mitt mål nå om dagen er å stagnere vektøkningen og balansere kroppsformen med tanke på proporsjoner. Når jeg går opp i vekt, så går, eller rettere sagt «løper» fettet til magen. Det er det første stedet fettet legger seg på min kropp. Med andre ord, er jeg et typisk eple. Merket «Pink lady», nei da. Jeg er forhåpentligvis ikke et eple, men kroppsformen kan minne om et eple. Fettet samler seg hovedsakelig på mage og hofter. Så når jeg trener burde jeg bedrive kondisjonstrening som øker energiforbruket (tærer bl.a. på fettlagrene på magen), og kanskje supplere med beinøvelser. På den måten kan redusert magefett, og i tillegg økt muskelmasse i bein og rumpe, gi en mer balansert kroppsform.

Jeg tror kanskje at hvis en er veldig aktiv, noe som innebærer hard trening, så kan det være gunstig med perioder hvor en trener mindre og spiser mer. Dette med hensyn til restitusjon, men energioverskudd kan også være positivt med tanke på økt muskelmasse, da kroppen krever mer energi i forhold til muskelvekst. Jeg personlig liker muskler, og jobber aktivt for å nå et mål.

Hun dama på forsiden av bladet har den råeste magen. Jeg vet sannheten, at en slik definert mage får jeg mest sannsynligvis ikke. Jeg prøvde i sommer og hadde en veldig definert mage, men det ble for mye jobb i forhold til trening og kosthold. Helsa haltet, så den drømmen gikk rett vest. Men, jeg kan allikevel få en mer definert mage enn det jeg har nå.

trent

Jeg har også fått meg en ny joggebuddy. Solfrid og jeg jogger sammen 2-3 ganger i uken. Ikke voldsomt mye, men all aktivitet hjelper. «Alle monner drar sa musa og pissa i havet.» Det ordtaket der er ikke helt på nett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s