Vektoppgang og sunn fornuft

Vektoppgang ja. Veide meg her om dagen. Badevekta viste 70, 4 kg hvis jeg ikke husker feil. I mai veide jeg rundt 63-64 kg. Jøss, noen kilo har sneket seg på. Trener styrketrening, så kanskje noe av vektoppgangen skyldes muskler? Og ikke bare fett? For det hadde ikke vært særlig fett (tappert forsøk på å være morsom, nok engang). Oppfordring til alle: Prøv å gi mer faen i badevekta! For meg har det ikke gjort noe annet enn å gi bekymringer. I utgangspunktet er badevekta en grei måte å holde oversikt over hvor mye man veier, men det er så fort gjort å bli for opphengt, og da kan det fort bli et «usunt» fokus. Men, for dere som faktisk klarer å ha en «sunt» forhold til badevekta, er det bare å fortsette. For dere andre kan alternativer som måleband eller for den saks skyld sunn fornuft være noe. Hvis du tenker: «Hva faen mener du med sunn fornuft?» Skal prøve å sitere noe som min tidligere restaurant – og matfaglærer sa: «Gulrøtter er sunt, men hvis man spiser en kilo gulrøtter daglig, er det ikke så himla sunt lenger!» Har ennå ikke glemt det, og det kommer jeg aldri til å gjøre. Poenget er, alt med måte! Uansett hva man spiser, enten det er gulrøtter eller sjokolade, alt med måte. Det sunneste kan fort bli usunt hvis det inntas i store mengder.

Og en ting til: Styrketrening. Jeg har nevnt det ved flere anledninger, men det er den beste treningen for å forme kroppen. I hvert fall etter egen erfaring. Nå om dagen trener jeg med egen kroppsvekt. Elsker (og misliker sterkt;P) øvelser som planken, lav-planke og armhevinger. Seriøst, man trenger ikke akkurat brystløft etter disse øvelsene. Fy faen, har aldri hatt så spretne bryster! Bare for å ha det ut i verden;P Jeg trener fortsatt litt kondisjonstrening som løping. Hjertet har godt av litt kondisjonstrening, og må for all del ikke glemme å gi folk den underholdningen som å se en pesende blondine i motbakkene på Auli. Begynner å bli en klassiker det;P

Lav-planke (avbildet under) er jævlig hardt. Klarer 2* 1 minutt. Det vil si 2 repetisjoner som jeg holder statisk i 1 minutt per repetisjon.

Lav planke

Spis variert og moderate mengder. Det er det beste. Må ta vare på helsen og kroppen. Kroppen skal man leve med resten av livet. Under er det noen bilder av meg (sjokk) med noen kilo ekstra. Synes litt på magen, men ellers ikke store forandringen. Dere som leser bloggen min må tåle mange bilder av meg! Haha.

tonje2 Tonje1

Fortsatt god søndag da;))

 

2 kommentarer om “Vektoppgang og sunn fornuft

 1. Hei Tonje .
  Lest noen av innleggene dine. Liker at du snakker rett fra levra.
  Synes det er trist du har hatt det så tungt i det siste . Jeg vet godt selv at livet går i Berg og dalbaner til tiden . Synes du jekker deg selv litt ned.Du er jo en pen attraktiv kvinne og at du har gått opp litt synes jo knapt sikker på at det er muskler 😉 og at du bor hjemme til at du kommer deg på bena er ingen skam. Kjent folk som er eldre enn deg som bodde hjemme før han flytta ut . Du kan jo sette opp mål og delmål på veien og ta en ting omgangen kanskje det ikke virker så tungt.? Og at du ikke har mange venner gjør heller ingenting bedre med noen få ekte en mange falske . Bare stå på jeg er sikker på du klarer alt du vil klare !

  Liker

  1. Hei:) Tusen takk for snille ord! Det setter jeg veldig pris på! Prøver å skrive så ærlig som mulig, selv om det ikke alltid er like lett. Eller populært for den saks skyld. Ja, er nok litt enig med deg. Har en tendens til å jekke meg ned. Her til lands er janteloven utbredt, og da skal man ikke tro man er noe. Tar litt tid, men det går fremover. Jobber med saken;) Som sagt, tusen takk for snille ord:)) Håper du får en kjempe fin dag videre:)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s