Musikk – terapi for sjelen

Musikk er en stor del av livet mitt og fungerer på en måte som terapi. Det finnes musikk til alle sinnsstemninger. Alt fra glede til sorg til sinne. Det er det som gjør musikk så jævlig bra, det er så variert. Jeg tror virkelig musikk er terapi for sjelen. Jeg virkelig elsker musikk og liker et ganske bredt utvalg. Alt fra Ghost til Kygo til The Kinks. Familien min er jævlig glad i musikk også, og band som The Rolling Stones, The Kinks, Deep Purple, Neil Young og The Beatles er noen eksempler på band som er populære. Kan skryte på meg å ha sett The Rolling Stones, Neil Young and the Crazy Horse og Deep Purple live. Ikke typisk musikk jeg hører på til vanlig, men absolutt et minne for livet.

Et band som jeg er jævlig glad i er Ghost, eller kjent som Ghost B.C. i Amerika. De har jeg nevnt kort i et tidligere innlegg, men nå blir det litt mer detaljert. De er altså et heavy metal band fra Sverige, mer spesifikt Linköping. Populariteten rundt bandet har vokst fort i løpet av få år, og de er også kjent for sine, ja, litt uvanlige kostymer! Bandet består av Papa Emeritus 3 og 5 Nameless Ghouls. Under er Papa Emeritus 3 og 2 av de 5 Nameless Ghouls avbildet! Han Papa tror jeg virkelig er en kjekkas;))

Ghost bc

PHOTO COPYRIGHT JOHN McMURTRIE 2015

«Year Zero» var den første sangen jeg falt pladask for. Kan vel innrømme at jeg ble litt satt ut med en gang. Min første reaksjon var: «Det var da fælt til satanmusikk!» Men Ghost har så mye mer å by på. Ikke sjokkerende er det litt nakenhet i musikkvideoen til «Year Zero». Til og med han Papa selv kaster klærne. Det er dessverre sensurert. Haha.

De har til sammen kommet med 3 album:

Album nr. 1 «Opus Eponymous «, altså debutalbumet, kom i 2010

album nr. 2 «Infestissumam» kom i 2013

Album nr. 3 «Meliora» kom 21.august 2015. Blant annet Dagbladet gav dette albumet strålende kritikk.

Dave Grohl fra «Foo Fighters» var blant annet med å produsere «Infestissumam», hvis jeg ikke tar aldeles feil. Det var med dette albumet Ghost virkelig slo i gjennom. Jeg nevnte i sted at Ghost er et heavy metal band, men de lar seg inspirere av forskjellige band og artister, og har covret blant annet  sanger fra Abba, Roky Erickson, The Beatles og mange flere. Ghost sin versjon av Abbas «I’m a marionette» og Roky Ericksons «If You Have Ghosts», er helt utrolig! Anbefales på det sterkeste. Det har gått mange rykter om hvem som er bak maskene. Det er ganske imponerende at de har klart å holde seg noenlunde anonyme så lenge, med tanke på dagens bruk av mobiltelefoner, internett ol. Det har aldri blitt bekreftet hvem som er bak maskene, men det er vel egentlig mer eller mindre kjent nå. Det går i hvert fall sterke rykter om hvem de er!

Original versjon av «If You Have Ghosts» med Roky Erickson

Versjonen til Ghost

Bedøm selv hva dere foretrekker. Jeg personlig foretrekker Ghost sin versjon(sjokk). Men begge har sin sjarm;))

Jeg har sett Ghost live 2 ganger. Første gang på Valle Hovin, andre gang på Gröna Lund. De spiller 12. november på Sentrum Scene. Vurderer sterkt å ta en tur;)

Her er jeg da avbildet med Norwegian Wood T-skjorte og hatt. Haha;)

NW

Vil tipse om et annet svensk band kalt Tid.  Svenskene kan musikk! Jeg kan dessverre ikke så mye om dette bandet, men det ryktes at noen av bandmedlemmene fra Tid også er i Ghost. Men, hvem vet. Et jævla mysterium. Her er sangen «Världen Stannar Med Mig» fra det andre albumet «Giv akt.» Drit kul sang;))

Nå om dagen hører jeg på type en miks av blant annet house – musikk, Future Garage osv. Vet ikke om det er riktige sjangre for de som har peiling, men det var det jeg fant på nettet i hvert fall;)) Avslappende og digg. Virkelig «The Sound You Need.»

Er det noe feilinformasjon i dette innlegget beklager jeg det. Prøvde så godt jeg kunne å finne informasjon med god kvalitet:)

«If you have ghosts, you have everything»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s