«Den tøffeste gutten er kommet hjem»

Dette innlegget handler om min bror som altfor tidlig gikk bort. En type hyllest kan man kanskje kalle det. Kan hende noen kjenner seg litt igjen i dette innlegget, den følelsen å miste noen. Spesielt noen som er unge. Tittelen på innlegget har jeg fått godkjent til å bruke. «Den tøffeste gutten er kommet hjem» er opprinnelig en sang som ble skrevet til min avdøde bror. Synes tittelen er så fin, klarte ikke å finne på en bedre selv. Han var jo den tøffeste gutten.

Du ble født 18. juni 1979. Du ble ikke gammel, bare 24 år. En av de verste dagene i mitt liv er 23. oktober 2003, den dagen da du tapte kampen mot kreften. Den dagen kommer jeg aldri til å glemme.

Hvordan skal jeg starte med å beskrive deg? Morsom? Sjarmerende? Du var populær hos damene, ingen tvil om det;) Snill? Vimsete? Travel? Du hadde alltid travelt! Skulle alltid noe! Det hendte noen ganger hvor jeg ventet og ventet, men du kom aldri. Jeg så skuffet og lei meg. Du hadde så dårlig samvittighet. Men, du tok med meg på mye morsomt også som jeg alltid kommer til å huske:) Festglad var du også! Huset fikk virkelig gjennomgå etter dine fester. Aner ikke hvor mange ganger pappa var så jævlig forbanna på deg, men jeg og mamma forsvarte deg alltid! 🙂

Våren 2002 begynte de første symptomene. Symptomene minnet om magesår, men sommeren 2002 tydet diagnosen på Non-Hodgkins lymfom stadium 3. Du fikk konstatert denne diagnosen oktober 2002, og ble innlagt på Radiumshospitalet. 1 år skulle by på mye opp og nedturer, inn og ut av sykehuset. Nå husker ikke jeg alt 100 %  korrekt, men formen din varierte, og det er ingen tvil om at du var igjennom noen tøffe behandlinger. Jeg kunne se hvordan du ble tynnere, mistet håret, nesten ikke orket å spise.

Det er spesielt en episode som jeg husker godt, det var vel august 2003. Vi var på restauranten go`biten i Mysen i forbindelse med Momarken. Når vi spiste, husker jeg du måtte ut en tur. Du sa at du bare ville lufte deg litt, men trolig hadde du så jævlig med smerter at du rett og slett bare måtte gå ut. For sannheten var, at du ikke ville vise hvilke jævlige smerter du hadde. Du var stort sett alltid, i hvert fall de gangene jeg var med deg, positiv og morsom. Du skulle vinne over kreften, det var du fast bestemt på! Du hadde en flott kjæreste på den tiden som støttet deg. Hun kommer jeg aldri til å glemme, og er så takknemlig for alt det hun gjorde for deg.

Det er ingen tvil at jeg har slitt mye i ettertid. Det er så ubeskrivelig vondt å miste noen man er glad i for alltid. Jeg vet det, at du hadde satt pris på at jeg gikk videre i livet. Det har jeg gjort også, selv om det har tatt lang tid. Faen, det jo ingen fasit på sorg, sorgen vil alltid være der! En del av meg kommer alltid til å synes det er urettferdig og jævlig at du døde så ung, hva er meningen med det? Jeg har nettopp fylt 25 år, og har ikke engang kommet ordentlig i gang med livet mitt. Venter på ferdig utdannelse, jobb, familie osv.  Det setter ting i perspektiv.  Å dø 24 år gammel skulle ikke vært lov! Litt rart at jeg er «eldre» enn deg, storebror. Det er du som skulle passet på meg, vært irritert over tingene jeg gjorde som tenåring, lært meg diverse ting.

Oss to ❤

Odd

Jeg savner deg. Savner deg så jævlig mye. Et tomrom som alltid vil være der. Er så glad i deg, det er så urettferdig det som skjedde. Du er jo storebroren min, det vil du alltid være. Det skal du vite. Før eller senere sees vi igjen, vi alle skal «hjem» tilslutt.  I mellomtiden skal «lillesøs» prøve så godt hun kan å utnytte livet fullt ut,  noe jeg vet hadde gjort deg glad:)) Så lenge jeg lever, vil jeg alltid vite at den tøffeste gutten er kommet hjem ❤ ❤

Her hviler du med en pus som du faktisk fant i motorrommet på bilen din :)) Bildet er tatt høsten 2003, ikke så lenge før du døde.

Odd-J

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s